B-pojat 2019-2020

 dav

Alarivissä vasemmalta oikealle: Tino Pukarinen, Eemeli Ohvo, Kasperi Lehtoranta, Heikki Tirkkonen ja Taavi Suutari.
Ylärivissä vasemmalta oikealle: Antti Harju, Atte Wilen, Tomi Kuusela, Arsi Penttilä ja Alex Kärkkäinen

Arsin B-pojat parantavat kauden edetessä

 

Kauden 5 D2 pooliturnauksessa oli panoksena välieräpaikka, mikä oli tarjolla kolmelle neljästä turnaukseen osallistuneesta. Arsilla oli edelleen ongelmia loukkaantuneiden suhteen, kun kaksi pelaajaa oli sivulla ja kolmannen pelikunto oli arvoitus.

 

Ensimmäinen vastus oli tuttuakin tutumpi Vantaan Lentopallo (VanLe1). Arsin pojat olivat ensimmäisessä erässä kuin unessa, eikä siitä jäänyt tuleville polville kerrottavaa. Erän alkupuolella kävi myös selväksi, ettei Antti Harju pystynyt pelaamaan ja turnausta jatkettiin seitsemän pelaajan voimin. Kasperi Lehtoranta oli nimetty ensimmäiseen peliin liberoksi, joten Arsilla ei ollut vaihtopelaajia käytettävissä. Toisessa erässä Arsi pelasi ihan eri ilmeellä ja erä eteni tasaisesti tilanteeseen 15-15. Tämän jälkeen VanLe1 kiri voittoon hyvällä hyökkäyspelillä. Ottelu VanLelle 0 – 2 (11-25, 19-25).

Toisessa pelissä vastaan asettui Liperi Volley (LiVo). Ensimmäisessä erässä ottelun hallinta vaihteli ja molemmilla joukkueilla oli pisteputkia. Tilanteessa 17-17 Arsi terästäytyi ja karkasi erävoittoon hyvien syöttöjen turvin. Toinen erä oli melko tasaista vääntöä, LiVo sai kuitenkin muutaman pisteputken ja karkasi niiden turvin voittoon. Kolmannessa erässä taisteltiin tasaväkisesti puolten vaihtoon saakka, mutta tämän jälkeen LiVo karkasi ja vei ottelun numeroin  2 – 1 (18-25, 25-15, 15-9).

Turnauksen viimeisessä pelissä ratkaistiin sijat 3 ja 4. Arsi vaihtoi peluutusta ja passariksi siirtyi Alex Kärkkäinen. Alun hapuilun jälkeen kuviot löytyivät ja laitahyökkääjiltä löytyi hyvin tehoja, kun Atte Wilen teki ottelussa 15 ja Taavi Suutari 11 pistettä. Pelin kulkiessa kaikki osa-alueet toimivat. Tomi Kuusela ja Arsi Penttilä hoitivat hienosti keskipelaajien roolit sekä Kasperi Lehtoranta ja vaihdosta peliin tullut Tino Pukarinen pääsivät mukavasti pisteiden makuun hakkurin tontilla.

Kokonaisuutena Arsin peliesitykset olivat ailahtelevia, viimeisessä ottelussa nähtiin kuitenkin paljon hyvää taistelua ja onnistumisia. Nämä pitää ottaa mukaan tuleviin koitoksiin. Nyt sarjassa tulee pieni turnaustauko, jolloin on mahdollisuus hoitaa loukkaantuneet pelikuntoon sekä hioa kuviot kuntoon. Seuraavan kerran B-pojat pelaavat välieriä 8.2.2020 Tampereella, muut joukkueet ovat Rantaperkiön Isku, Oulunsalon Vasama ja Vihdin lentopallo.

 

Simo Suutari

Joukkueenjohtaja

 

Arsin B-pojat parantavat kauden edetessä

 

Kauden edetessä on Arsin B-poikien peli ja yhteistyö kentällä kehittynyt ja siitä osoituksena voitot kaikista peleistä PuMan 18.1.2020 järjestämässä turnauksessa. Murheena joukkueella on kahden pelaajan poissaolo loukkaantumisten takia.

 

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli tuttu Karkkilan Pojat (KaPo). Pari palloa meni totutellessa, mutta sen jälkeen alkoi Arsi show. Arsi karkasi nopeasti 3-10 ja 7-16 johtotilanteisiin. Erän loppu oli tasaisempaa, Arsille selkeä voitto 19-25. Toisessa erässä KaPo karkasi 11-4 johtoon, tämän jälkeen pelattiin tasaisemmissa merkeissä erälukemiksi 25-18. Kolmas erä oli täyttä Arsin hallintaa, erä selvästi Arsille numeroin 8-15 ja koko ottelu 1 – 2 (19-25,25-18,8-15). Hyökkäyspeli pyöri pitkälti yleispelaajien kautta, tästä osoituksena Taavi Suutarin 17 ja Tomi Kuuselan 8 pistettä (vaikka oli toisessa erässä vaihdossa).

 

Toiseen peliin valmennusjohto sorvasi pelaajien roolit uusiksi, Alex kärkkäinen siirtyi passarista kokeilemaan ensimmäistä kertaa yleispelaajan roolia ja Taavi Suutari siirtyi passariksi. Ensimmäisen erän alku oli Arsille vaikea, PuMa Volley karkasi jo 0-6 johtoon. Vahvojen syöttöjen turvin Arsi nousi rinnalle ja ohi eränumeroihin 25-20. Toisessakin erässä PuMa karkasi johtoon numeroihin  1-4 ja 7-13. Tämän jälkeen Arsi hivuttautui rinnalle ja oli erän ratkaisuhetkillä PuMaa vahvempi. Ottelu Arsille 2 – 0 (25-20,25-23). Tutumman passarin johdolla peli monipuolistui ja pelaajien henkilökohtaiset pisteet jakautuivat huomattavasti ensimmäistä peliä tasaisemmin. Atte Wilen (KT) sekä Alex Kärkkäinen (YP) saavuttivat hienot 9 pistettä kumpikin. Arsin kaikki pelaajat olivat hienosti mukana taistelussa, erityisesti Tino Pukariselta tuli tärkeitä onnistumisia ensimmäisen erän takaa-ajossa.

 

Kolmannessa pelissä Arsi jatkoi siitä mihin edellisessä pelissä lopetti. Vahvoilla syötöillä ja monipuolisilla hyökkäyksillä Arsi hallitsi ensimmäistä erää selkeästi. Toinen erä oli myös hyvin Arsin hallinnassa, mutta omia virheitä tuli ensimmäistä erää enemmän. Ottelu selkeästi Arsille 0 – 2 (10-25,19-25). Ilahduttavaa on, että monipuolisella pelillä kaikki pelaajat täyttivät hienosti omat roolinsa ja pääsivät myös pisteiden makuun.

 

Seuraavan kerran B-pojat pelaavat 8.2.2020 ja todennäköisesti Haminassa.

 

Simo Suutari

Joukkueenjohtaja

 

Arsin B-pojille AM pronssia

 

Arsi tuli 14.12. pelatussa Aluemestaruus-turnauksessa kolmanneksi ja sai pronssiset mitalit kaulaansa turnauksen lopussa pidetyssä palkitsemistilaisuudessa. Arsi sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaikki 10 pelaajaa mukaan turnaukseen, mikä mahdollisti valmentajalle erilaisia peluutusvaihtoehtoja. Arsin pelaajista turnauksen parhaana palkittiin passarina pelannut Alex Kärkkäinen. Turnaus oli hyvin järjestetty, kiitos siitä Nina Salmijärvelle porukoineen.

 

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui turnauksen järjestäjä Karkkilan Pojat (KaPo). Panoksena oli selviytyminen mitalipeleihin tai jääminen pelaamaan sijoista 5-7. Arsi oli ohjaajan paikalla ensimmäisen erän puolivälin notkahdusta lukuun ottamatta, ottelu Arsille 2-0 (25-17, 25-14). Arsi pyöritti vaihtorulettia ja kaikki pelaajat pääsivät ottamaan pelituntumaa. Valitettava tapahtuma oli KaPon passarin loukkaantuminen ensimmäisen erän alkupuolella.

 

Välierässä Arsin vastustajaksi tuli Vihdin Lentopallo (ViLePa), joka oli valtakunnallisen sarjan perusteella turnauksen ranking 1. Alku eteni tunnustellessa, tämän jälkeen ViLePa hivuttautui karkumatkalle hienojen viistoon suuntautuneiden hyökkäysten tahdittamana. Toisen erän alussa ViLePa karkasi jo 12-3 johtoon, mutta Arsi sai pelin rullaamaan ja kavensi pelin tilanteeseen 17-16. Tämän jälkeen ViLePan Niko Lehtosalo käänsi erän heidän voitokseen, ottelun tulos oli 2-0 (25-14, 25-18). Tämä tulos vei Arsin pronssipeliin.

 

Toisessa välierässä olivat vastakkain Puma-volley ja Vantaan Lentopallo 1 (VanLe 1). VanLe 1 voitti välieränsä ja Arsin vastustajaksi tuli PuMa-volley Puistolasta. Aluemestaruusfinaalin voitti VanLe1, joten heille AM kultaa ja ViLePalle hopeaa.

 

Pronssiottelun ensimmäinen erä oli hyvin Arsin hallinnassa tilanteeseen 15-10 saakka, minkä jälkeen PuMa kampesi rinnalle. Erä eteni tasaisesti kalkkiviivoille, mutta PuMa oli terävämpi ja voitti ensimmäisen erän. Toiseen erään Arsi tuli uudella sykkeellä ja hallitsi erää hyvien syöttöjen turvin, erävoitto Arsille. Kolmannessa erässä johto vaihteli, ensin Puma hallitsi (3-5), tämän jälkeen Arsi vei (10-7),  PuMa nousi rinnalle (10-10) ja lopulta Arsi voitti erän 15-11. Pronssimitalit siis Arsille tuloksella 2-1 (23-25, 25-15, 15-11).

 

Seuraavan kerran B-pojat  pelaavat 18.1.2020, paikka on vielä avoin.

 

Simo Suutari

Joukkueenjohtaja

prossit-kaulassa-2019

 

 

30.11. Vantaa

Arsin B-pojat

 

Arsi sai 30.11. pelattuun turnaukseensa kaksi ”uutta” pelaajaa, kun Antti Harju sai peliluvan loukkaantumisen jälkeen ja Arsi Penttilä palasi tauon jälkeen takaisin joukkueeseen. Joukkueen täydentyminen näkyi hyvinä otteina kentällä sekä antoi valmentajalle mahdollisuuden erilaisiin peluutusvaihtoehtoihin. Kasperi Lehtoranta pelasikin liberona ja hoiti tehtävän varmoin ottein koko turnauksen ajan.

 

Ensimmäinen vastustaja oli KaPo (Karkkilan Pojat). Arsi Penttilä teki ottelun ensimmäisen pisteen hienolla torjunnallaan. Ottelun hahmoja olivat yleispelaajan tontilla pelannut Atte Wilen ja ensimmäisen erän hakkurina pelannut Antti Harju. Toisessa erässä hakkurin tontin hoiti hienosti Tino Pukarinen. Arsi voitti ottelun 0-2 (20-25, 23-25).

 

Toinen vastustaja oli kovia hyökkäyksiä esittänyt VanLe1 (Vantaan Lentopallo). Ensimmäisessä erässä Arsi ei saanut vastustajaa kuriin. Toisen erän alussa VanLe1 karkasi jo 3 – 8 johtoon. Atte Wilenin syöttövuorolla Arsi nousi mukaan taisteluun ja johti erää tilanteessa 15 – 14. Tomi Kuusela oli Arsin tehokkain erän lopussa hienoilla hyökkäyksillään, mutta nekään eivät riittäneet VanLe1 kaatamiseen. Ottelu VanLelle 0-2 (12-25, 21-25).

 

Loimaan Jankkoa vastaan Arsi on pelannut tasaisia taistoja ja niin oli tälläkin kertaa. Arsi otti ensin hallinnan Taavi Suutarin hyvillä syötöillä. Jankon päästessä niskan päälle käytti valmentajamme  oikealla hetkellä aikalisät ja onnistui kääntämään pelin kulkua. Jankko pääsi kuitenkin ensin eräpallotilanteeseen. Arsi voitti erän jännittävien vaiheiden jälkeen neljännen eräpallon jälkeen. Toinen erä eteni tasaisesti, mutta erän lopussa Jankko oli vahvempi ja ottelu päättyi numeroihin 1-1 (30-28, 19-25).

 

Turnauksen neljäs peli lähes tauotta alkoi näkyä Arsin pelaajien suorituksissa, eikä keskittyminen meinannut enää pysyä pelissä. Ensimmäinen erä oli jo hyvin Arsin hallussa numeroissa 16-21, mutta ote lipesi ja VanLe 2 nousi hyvillä syötöillä erävoittoon. Toisessa erässä Arsi ryhdistäytyi ja Heikki Tirkkonen otti tärkeitä torjuntoja keskipelaajana. Ottelu päättyi 1-1 (25-22, 19-25).

 

Valitettavasti pöytäkirjoihin ei ole saatu kirjattua kaikkia pisteiden tekijöitä, joten tilastoihin ei voi ihan luottaa. Seuraava sarjaturnaus pelataan 18.1.2020, mutta jo 14.12.2019 pelataan Etelän aluemestaruusturnaus Karkkilassa.

 

Simo Suutari

Joukkueenjohtaja

9.11.

Arsin B-pojilla pirteitä otteita Vihdissä

 

Arsin B-pojat esittivät kauden parasta lentopalloa toisessa pooliturnauksessa 9.11. Vihdissä, eikä hävinnyt yhtään peliä. Arsi kuului E2 pooliin, missä oli mukana viisi joukkuetta, Arsi, ViLePa, Jankko, Puma ja VanLe2. Viiden joukkueen turnauksissa pelataan vain kaksi erää per peli, joten ottelut voivat normaalista poiketen päättyä myös tasapeliin. Poolin paremmuuden määrittää pisteet (voitettujen erien määrä), niiden ollessa tasan voitettujen otteluiden määrä, niidenkin ollessa tasan eräpisteiden suhde.

 

Ensimmäisessä pelissä Arsi kohtasi ViLePan (Vihdin Lentopallon). ViLePa lähti terävästi peliin ja karkasi erän alussa muutaman pisteen johtoon. Erän lopussa Arsi pääsi hyvin mukaan peliin, mutta loppukiri ei aivan riittänyt erävoittoon. Toisessa erässä Arsi otti murskaavan alun ja karkasi jo 0-5 johtoon. ViLepa nousi johtoon tilanteessa 12-11, minkä jälkeen Arsi karkasi ja vei erän selvin numeroin. Ensimmäinen peli päättyi 1 – 1 (25-21,20-25). Huomionarvoista on passarina pelanneen Alex Kärkkäisen huimat 8 tehtyä pistettä.

 

Toinen vastustaja oli PuMa, mistä kehkeytyikin jännitysnäytelmä molempien erien mennessä jatkopalloille. Ensimmäinen erä eteni tasaisesti johdon vaihdellessa moneen otteeseen. Ratkaisuhetkillä Tomi Kuusela ratkaisi hyökkäykset terävästi ja toi voiton Arsille numeroin 32-30. Toinen erä noudatteli ensimmäisen kaavaa, mutta ratkaisuhetkillä PuMa oli terävämpi ja ottelu päättyi numeroihin   1 – 1 (32-30, 25-27).

 

Kolmas peli alkoi lyhyen tauon jälkeen ja Arsi jatkoi hyvällä sykkeellä, vaikka tiukka pelitahti ja vaihtomiesten vähäisyys alkoi näkyä väsymyksenä ja omina virheinä. Ottelusta voidaan nostaa esiin Heikki Tirkkosen hyvät syötöt. Ottelu päättyi Arsille 2 – 0 (25-19, 25-15).

 

Neljännessä pelissä nousu ylempään pooliin oli Arsin omissa käsissä. Peli oli alusta asti väsyneiden miesten taistelua. Ensimmäisessä erässä Arsi karkasi johtoon Atte Wilenin ja Taavi Suutarin hyvien syöttövuorojen ansiosta. Jankolla oli hetkensä, mutta Taavi Suutarin kovien ratkaisujen ansiosta Arsi vei erän. Toisessa erässä Arsin pojat taistelivat hienosti väsymystä vastaan, mutta se ei riittänyt erävoittoon. Ottelu päättyi 1 – 1 (20-25,25-17).

 

Joukkueen täydensivät Kasperi Lehtoranta ja Tino Pukarinen hoitaen hienosti omat roolinsa. Arsin joukkue pelasi hyvällä sykkeellä ja taisteli hienosti. Tasaisessa turnauksessa se oikeutti kolmanteen sijaan ja lähellä ollut nousu jäi haaveeksi. Toivottavasti loukkaantuneina olevat pelaajat saadaan kuntoon ja pääsemme seuraavassa turnauksessa näyttämään parhaan osaamisemme. Seuraava turnaus pelataan 30.11.

 

Simo Suutari

Joukkueenjohtaja

 

 

19.10. Vihti

 

# Joukkue O E EP P
1 Isku (Lohko 4/IV) 4 6-2 189-146 6
2 VaLePa 2 (Lohko 5/III) 4 6-2 188-153 6
3 ViLePa (Lohko 5/IV) 4 6-2 186-163 6
4 Jankko (Lohko 6/IV) 4 2-6 163-195 2
5 Arsi (Lohko 7/IV) 4 0-8 136-205 0

Viiden joukkueen lohkossa pelataan kahden erän pelit. Sarjapiste tulee jokaisesta voitetusta erästä.

Järjestäjä ViLePa

Nro Pv Pvm Koti Vieras Katsojia
ViLePa 19.10.
63825 La 19.10. ViLePa Jankko 2-0(26-24, 25-18) 27
63826 La 19.10. VaLePa 2 Isku 1-1(15-25, 25-18) 60
63827 La 19.10. Arsi ViLePa 0-2(20-25, 9-25) 29
63828 La 19.10. Jankko VaLePa 2 0-2(13-25, 21-25) 60
63829 La 19.10. Isku Arsi 2-0(25-8, 25-18) 65
63830 La 19.10. ViLePa VaLePa 2 1-1(14-25, 25-21) 60
63831 La 19.10. Jankko Isku 0-2(12-25, 22-25) 65
63832 La 19.10. VaLePa 2 Arsi 2-0(27-25, 25-12) 60
63833 La 19.10. Isku ViLePa 1-1(25-21, 21-25) 65
63834 La 19.10. Arsi Jankko 0-2(18-25, 26-28) 40

 

 

28.9 Tasoturnaus Puistolassa

Jalkeille kauden ensimmäiseen turnaukseen saatiin seitsemän pelaajaa Atte, Antti, Eemeli, Heikki, Kasperi, Taavi ja Tomi. Heti alkulämmittelyssä kuitenkin kävi selväksi, ettei Antin selkä kestäisi ja joutuisimme pelaamaan kuudella pelaajalla koko turnauksen.

VanLe1 oli ensimmäisessä pelissä vastustajamme. Vantaalaiset hallitsivat erän alkupuolta selvästi ja vasta erän loppuhetkillä alkoi pelimme sujua hiukan paremmin. Erä vantaalaisille 25-19. Toiseen erään lähdettiin taktiikalla, että laitetaan kapuloita vastustajan rattaisiin. Saimmekin hyvien syöttövuorojen jälkeen selvän johdon, joka oli parhaimmillaan kymmenen pisteen luokkaa. Lopussa vantaalaiset tulivat rinnalle ja jatkopallojen jälkeen voittivat ottelun suoraan 2-0 erin 25-19, 27-25.

Toisessa ottelussa vastustajana oli kotijoukkue PuMa. Koko peli oli alusta asti todella tasaväkistä ja lopputulos olisi voinut kääntyä meillekin. Vaan ei kuitenkaan kääntynyt ja Pumalle 2-1 ( 25-20, 28-30, 17-19) voitto.

Viimeisessä pelissä vastassa VanLe2. Ei ollut helppo peli tämäkään 2-1 (25-21, 13-25, 15-12) voitto vantaan kakkosjoukkueelle.

Tällä kertaa kävi näin. Hieman paremmalla onnella ja JOS ratkaisupallot olisivat kääntyneet meille olisi sarjataulukkokin ollut eri näköinen. Jossittelu on kuitenkin turhaa ja tällä kertaa vastustajat olivat etevämpiä.

 

Joukkuehenkeä suomaastosta !

b-pojat-suolla-1

Ensimmäisen kierroksen jälkeen suolla olivat ilmeet vielä aurinkoisia.

 

 

b-pojat-suolenkin-jalkeen

Lenkit tehty ja suurin suokävely into jäänyt sammaleisiin.