C-pojat 2017-2018

 

 

C-pojat SM-finaalin 10.

 

12 joukkueen SM lopputurnauksessa Arsin C-pojat sijoittuivat 10. sijalle. Kahden kärkijoukkueen takana tasoerot olivat pieniä ja huippupelillä Arsilla olisi ollut mahdollisuudet vieläkin parempaan.

Matkavalmistelut aloitettiin jo hyvissä ajoin, heti tasoturnauksen jälkeen. Viimein matkaan lähdettiin perjantaiaamuna, joten koulusta piti ottaa vapaata turnauksen takia. Ennen pelejä pidettiin huoli ruokailuista, että ”energiatankit” ovat täynnä pelien alkaessa. Urheiluopistolle päästyämme majoituimme samaan rakennukseen (Koskela), mihin KaVen miehetkin olivat majoittuneet kauden aikana. Arsilaisten majoitus oli kahden hengen huoneissa, joista muodostui oma solu. Pelaajien mukana majoituksessa olivat Tero ja Simo. Majoittumisen ja ruokailun jälkeen Kuortane-hallissa oli 45 min harjoitukset. Iltapalan ja lihashuollon siivittäminä painuimme unten maille.

Turnaus alkoi lauantaiaamuna. Alkusarja pelattiin neljässä kolmen joukkueen lohkossa. Arsin lohkossa olivat OrPo (Oriveden Ponnistus) ja Viesti (Salon Viesti). Viesti voitti OrPon selkein numeroin. Arsin ensimmäinen ottelu oli vasta klo 13 ja vastaan asettui OrPo. Ensimmäisen erän alussa peli ei meinannut lähteä käyntiin, mutta alkoihan se sujua ja erä Arsille. Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli pisteputkia ja omat ratkaisuhetkensä, lopulta erä kääntyi OrPolle selkein numeoroin. Viimeisessä erässä nähtiin hyvää taistelua ja pitkiä palloja. Ratkaisuhetkillä OrPo oli vahvempi ja vei ottelun nimiinsä 2 – 1 (20-25, 25-16, 15-12).

Arsin toinen peli oli toista ennakkosuosikkia Salon Viestiä vastaan. Arsi ei päässyt ensimmäisessä erässä ollenkaan mukaan peliin, liekö syynä kiireinen hallin vaihto edellisen tiukan, hävityn pelin jälkeen. Toisessa erässä Arsikin sai joitain onnistumisia, Viestin syötöt olivat kuitenkin liian pahoja Arsin vastaanotolle. Ottelu murskalukemin Viestille 0-2 (4-25, 12-25). Lyhyen pelin jälkeen Arsilaiset päättivät käydä syömässä, koska muuten olisi jäänyt lounas kokonaan väliin ja eihän ruokailuista voi tinkiä!

Alkulohkon pelien perusteella joukkueet sijoitettiin ottelukaavioon ja kaikilla oli vielä mahdollisuudet mestaruuteen. Arsilla oli hyvä otteluohjelma, sillä kumpikaan ennakkosuosikeista ei asettuisi vastaan ennen välieriä. Nyt olivat edessä ”tosipelit” ja niillä oli suora vaikutus sijoituksiin. Joukkuetta motivoitiin myös kertomalla myöhäisemmästä herätyksestä, jos seuraavasta pelistä irtoaisi voitto. Kolmannessa pelissä voitolla varmistaisi paikan 8 parhaan joukossa, kun tappiolla jäisi sijoille 9 – 12. Neljännesvälierässä Arsia vastaan asettui VaLePa03. VaLePan joukkue ei ollut kovinkaan suurikokoinen, mutta hyvä liike sillä oli. Joukkue oli melko tasainen, mutta ei mitenkään ylivoimainen vastustaja. Ottelu oli pääosin tiukkaa, pelinhallinnan vaihdellessa joukkueelta toiselle. Arsille tuli hieman liikaa virheitä ja VaLePa käänsi ottelun tasaisuudellaan voitokseen 2-0 (25-18, 25-18). Tappion myötä Arsin mahdolliset sijoitukset olivat 9 – 12.

Pelit jatkuivat sunnuntaiaamuna klo 9. Ensimmäisen ottelu oli kahden sijan arvoinen voittajan päästessä sijoille 9 – 10 ja hävinneen sijoille 11 – 12. Arsin vastustajaksi asettui Nurmon Jymy. Alussa Arsilaiset eivät tainneet olla täysin hereillä ja ensimmäinen erä lipsahti vastustajalle. Toiseen erään Arsi tuli uudella energialla ja hyvällä syötöllä, erä Arsille selvin numeroin. Kolmas erä noudatteli toisen erän kaavaa ja Arsin onnistuneet perussuorituksetkin olivat liikaa vastustajalle, Arsille turnauksen ensimmäinen voitto riemukkaasti numeroin 1-2 (25-17, 19-25, 8-15).

Pelin jälkeen oli ”vapaa-aikaa”, ruokailu sovittiin klo 11, kun viimeinen peli alkoi klo 13.15. Kaikki löysivät tiensä ruokalaan, minkä jälkeen aloitettiin valmistautuminen taisteluun sijoista 9 – 10. Viimeisessä pelissä vastaan asettui Kempele. Kempeleen joukkue oli tasainen ja liikkui hyvin. Ensimmäisessä erässä Arsilla toimi kaikki, painavat syötöt, vastaanotot nousivat ”kuppiin”, hyvien passien jälkeen saatiin pahat hyökkäykset ja näin erä Arsille näytöstyyliin 11-25. Toiseen erään vastustaja kokosi rivinsä ja Arsin ote herpaantui, erä Kempeleelle samoin numeroin. Kolmas ja ratkaiseva erä, onnistuuko Arsi kääntämään kurssin? Erän alku marssittiin Kempeleen tahdeilla, mutta Arsi tuli paremmin ja paremmin mukaan peliin. Ratkaisupalloissa Kempele käänsi erän sekä voiton itselleen lukemin 2-1 (11-25, 25-11, 15-12). Näin Arsi päätyi historiallisen hyvälle 10. sijalle.

Arsilaisista vain Veetillä oli kokemusta SM finaaliturnauksesta, nyt ovat muutkin pojat sen kokeneet ja varmasti jatkossa entistä valmiimpia näihin suuriin koitoksiin. Joukkue oli liikkeellä hyvällä asenteella ja esittivät omatasoisia suorituksia. Pitkässä turnauksessa tarvitaan tasaisuutta, tässä Arsilla on vielä kehittämistä. Turnauksen kaksi parasta joukkuetta erottuivat selkeästi muista, mutta näiden takana muut joukkueet olivat tasaisia ja marginaalit kolmannen ja kahdennentoista joukkueen välillä olivat pienet. Hyvällä Flow:lla tai pienellä ylisuorittamisella mitalikaan ei olisi ollut mahdottomuus. Tämä antaa uskoa ja toivoa tuleviin koitoksiin!

Kiitos pelaajat ja valmentajat! Kiitos huoltajat ja kannustusjoukot!

Huoltajana toiminut Simo

 

sm-finaalit-2018-kuortaneella

10. tila SM-kisoissa ei saanut kovin iloisia ilmeitä aikaiseksi.

 

img-20171007-wa0002

C-poikien joukkueessa pelaavat: 20 Taavi Suutari, 36 Heikki Tirkkonen, 6 Eemeli Ohvo, 2 Kasperi Lehtoranta

18 Antti Harju, 19 Tomi Kuusela, 21 Atte Wilen, 24 Arsi Penttilä ja 28 Veeti Laitinen

 

24.3. Ruissalo/Hamina Välierä B

 

Osallistuvat joukkueet: OsVa, LaihLu, LeJy ja Arsi.

Panoksena turnauksen kahdelle parhaalle joukkueelle paikka SM- finaaliturnaukseen ( sijat 1-12 ) Kuortaneelle.

Ensimmäinen peli klo 11.00 Arsi – LeJy. Ottelu lähti liikkeelle kotijoukkueen osalta hermostuneesti ja lipsahduksia sattui yhdelle jos toiselle. Aikalisät käytettiin mutta mikään ei auttanut ja Lempäälä vei ensimmäisen erä selkeästi. Toiseen erään muutettiin hieman pelaavan kokoonpanon ryhmitystä ja homma alkoikin toimimaan paremmin, erän voitto kotijoukkueelle. Kolmannessa erässä jatkettiin hyviä otteita ja siitäkin voitto arsilaisille. Ottelun voitto arsille 2-1 (14-25, 25-16, 15-9).

Meille päivän toisessa pelissä kohtasimme OsVan. Ottelu aloitettiin hyvin ja ensimmäisen erän voitto lievän hallinnan jälkeen kotijoukkueelle. Toiseen erään lähdettiin hyvällä sykkeellä mutta myös vastustaja oli saanut vireen kohdilleen ja erä etenikin suht tasaisissa merkeissä. Ratkaisupalloissa erän loppupuolella OsVa oli kuitenkin terävämpi ja vei erän. Ratkaisevassa kolmannessa erässä OsVa oli etevämpi voittaen sen. Ottelu OsValle 2-1 (19-25, 25-21, 15-12).

Tappio OsValle tiesi sitä, että muiden joukkueiden keskinäiset ottelut huomioiden seuraavasta ottelustamme vain voitolla selviäisimme finaaliturnauksen. Finaaliturnaushan oli ollut jonkinmoinen tavoite joukkueella jo syksyn tasoturnauksesta saakka ja nyt olimme tuon toteutumisen suhteen todellisen haasteen edessä.

Kolmannessa ja päivän viimeisessä ottelussa vastustajaksi saimme Laihian joukkueen. Tuohon otteluun teimme taas kokoonpanoon pieniä muutoksia tosin (pitkän tuumailun jälkeen). Vaihdokset osoittautuivat oikeiksi ja vielä kun kotiyleisö kannusti hurmioituneesti, saimme vastustajastamme oivan niskalenkin. Tuosta ei Laihian pojat nousseet, kun taas kotijoukkue hurmostilassa takoi taululle tylyt 2-0 (25-18, 25-12) lukemat.

Turnauksen lopullinen järjestys: 1. Arsi, 2. Laihia, 3. Oulunsalo, 4. Lempäälä

Päivä oli ollut pitkä ja rankka, viimeinen peli Laihiaa vastaan päättyi hieman ennen puolta seitsemää. Tuohon kellonaikaan olimme tehneet Haminalaista lentopallohistoriaa selvittämällä itsemme SM-finaaliturnaukseen. Tuonne turnaukseen lähdemme nauttimaan paineettomassa tilassa ja kaikki mitä sieltä saavutetaan, on plussaa.

Lopuksi, kaikille talkoolaisille ja kannustusjoukoille suuret kiitokset, sekä erityiskiitokset ruokahuollosta vastanneelle Ohvon Hannalle.

 

-Tero-

 

 

 

11.3. AM-turnaus Vihti

 

  1. VanLe 1
  2. ViLePa
  3. Arsi
  4. Blues volley

 

Arsi – Blues Volley 2-0 (25-16, 25-13) ottelun voitto tuli helpohkosti ja kaikki tuntui olevan ok.

Arsi – ViLePa 1-2 (22-25, 25-18, 11-15) ensimmäisen erän alkuun osui heikko hetki. Liekö syynä hieman tavallisuudesta poikenneet pelipaikat. Erän loppuun saatiin kyllä hyvä noste, jonka myötä toinen erä voitettiin selkeästi. Toiseen erään vaihdettiin pelaajat myös ns. normipaikoille. Kolmas erä eteni Vihtiläisten lievässä hallinnassa ja voitto heille.

Arsi – VanLe 0-2 (21-25, 21-25) VanLea vastaan olisi tarvittu 2-0 voitto, jotta kirkkaimpiin mitaleihin olisi vielä ollut mahdollisuus. Ensimmäinen erä etenikin suht tasaisissa merkeissä. VanLe oli kuitenkin tällä kertaa parempi ja vei ensimmäisen erän voiton. Tästä hieman lamaannuimme ja Vantaalaisille myös toisen erän voitto.

Meidän kausi oli/on sujunut tähän saakka positiivisissa merkeissä. Pelit on sujuneet hyvin ja olemme pelanneet jo hyvällä tasolla (SM-sarjaa). Varmaan tästä syystä meitä pidettiin turnauksessa ennakkosuosikkeina ja meitä vastaan myös lataus vastustajilla oli sen mukainen. Arsille haluttiin näyttää, että muuallakin osataan.

Kieltämättä muuallakin etelän alueella ”näköjään” kyllä osataan. Joukkueet ovat kehittyneet hienosti (VanLe, ViLePa ja BV ) ja siitä hatunnosto heidän valmentajille ja pelaajille.

 

Joukkueiden parhaat pelaajat palkitsi etelän alueen poikien päävalmentaja Esa Piipari.

VanLe 1   Nuutti Moilanen

ViLePa    Niko Lehtosalo

Arsi         Veeti Laitinen

 

 

 

PS. Parempaankin kyllä pystymme mutta se jäi harmittamaan etten pystynyt auttamaan joukkuetta parempaan suoritukseen. No ehkä sitten kahden viikon päästä välieräturnauksessa taas kulkee paremmin. Välierät saatiinkin Arsin järjestettäväksi ja ne pelataan Haminan Ruissalon liikuntahallissa.

 

5. KaPo

6.VanLe 2

7.Puma 1

8.Puma 2

 

 

 

11-3-2018-vihti

-Tero-

 

 

Raisio 17.2.2018

 

Arsin C poikien kauden viimeisen pooli turnauksen järjesti perinteikäs Raision Loimu. Viime turnausten hyvät otteet olivat nostaneet Arsin B- pooliin, pelaamaan SM- sarjan sijoista 5-8. Tämä lienee korkein taso, tai ainakin korkeimpia, jossa seuran juniorijoukkueet ovat koskaan pelanneet! Turnaukseen päästiin yhtä pelaajaa vaille täydellä kokoonpanolla, mukana olivat Veeti, Kasperi, Antti, Tomi, Taavi, Atte, Heikki ja Eemeli, ainoastaan Arsi joutui jäämään pois kuumeen takia. Panoksena turnauksessa oli suora lopputurnauspaikka kahdelle parhaalle joukkueelle ja kaksi viimeistä joutuvat pelaamaan vielä lopputurnaus paikasta välierä turnauksissa.

 

Ensimmäinen peli pelattiin JyväsLentistä vastaan. Arsi ei ollut lainkaan hereillä ottelun alussa ja vastustaja karkasi helposti 11-0 johtoon. Katastrofaalisen alun jälkeen erä olikin jo käsitelty. Toisessa erässä peli ei vieläkään ollut omalla tasollaan ja vastustaja meni helppoon 2-0 voittoon. Eräluvut vastustajalle  25- 12 ja 25- 22.

 

Seuraavaan peliin Kempeleen Lentopalloa vastaan, valmentajat Kilu ja Tero olivat saaneet joukkueen jo hereille ja ottelussa Arsi pelasikin jo omalla tasollaan. Pelihuumori oli löytynyt ja varsinkin syöttöpeli kulki mallikkaasti. Kempele jäi selkeästi 2- 0 jalkoihin ja eräluvut olivat Arsille 25-11 ja 25- 20.

 

Päivän viimeisessä ottelussa kohdattiin kotijoukkue Loimu. Vastus on pelannut koko kauden A ja B pooleissa ja oli näin siis koko turnauksen ennakkosuosikki. Loimu olikin jo voittanut aikaisemmissa otteluissa molemmat vastustajansa. Arsi kuitenkin pisti Loimulle kunnolla kampoihin. Varsinkin toisessa erässä vastustajan valmentajien ilme alkoi kiristyä Arsin johtaessa jo 15- 8 äänekkään fanikatsomon raivokkaasti kannustaessa Arsia. Kuitenkin vastustajan rutiini oli vielä Arsin pojille liikaa ja kummatkin erät päättyivät Loimun voittoon. Eräluvut olivat 25- 20 ja 25- 23.

 

Lopputuloksena turnauksesta kolmas sija. Jyväskylä ja Raisio saivat suorat lopputurnauspaikat, Arsi ja Kempele joutuvat niistä vielä välieräturnauksessa karsimaan. Ratkaiseva turnaus pelataan maaliskuun lopulla todennäköisesti Haminassa. Jos ja kun Arsi jatkaa samanlaisia otteitaan kuin kahdessa viimeisessä ottelussa päästään tämän jälkeen valmistautumaan Kuortaneen lopputurnaukseen!

 

Kiitokset pelaajille, valmennukselle ja kannatusjoukoille!

 

Jari

Arsin C-pojat hyvässä vireessä SM-sarjassa

Haminan Arsin C-pojilla on hyvä vire lentopallon SM-sarjassa. 27.1. joukkue matkasi C-pooli turnaukseen Oulunsaloon taistelemaan SM-sarjan sijoista 9 – 12. Turnauksen muut joukkueet olivat Rantaperkiön Isku (Tampereelta), Oulunsalon Vasama ja Laihian Luja.

Isku – Arsi   0-2 (24-26,19-25)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui perinteikäs lentopalloseura Rantaperkiön Isku. Iskun pelaajista pari oli sairastunut ja kentällä nähtiin myös ”alaikäisiä” pelaajia. Ensimmäistä erää Arsi hallitsi, kunnes erän loppupuolella Isku nousi rinnalle ja ohi. Iskulla oli jo kaksi eräpalloa, mutta Arsi taisteli voiton numeroin 24 – 26. Toinen erä oli Arsin selvempää hallintaa ja päättyi numeroihin 19 – 25.

Arsi – OSVA   2-0 (25-21,25-13)

Päivän toinen vastustaja oli järjestävä seura Oulunsalon Vasama (OsVa). Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä johtopaikan vaihdellessa. Ratkaisupalloissa Arsi oli vahvempi vieden erän 25 – 21. Toisen erän Arsi pelasi ehkä kauden parasta lentopalloa ja se näkyi eräpisteissä, erä Arsille 25 – 13.

LaihLu – Arsi   2-1 (24-26,28-26,15-13)

Viimeisessä pelissä käytiin tiukka taistelu Laihian Lujan kanssa. Arsin pelissä alkoi näkyä edellisten otteluiden rasitus ja virheitä tuli enemmän kuin aiemmissa otteluissa. Laihialle peli oli vasta päivän toinen. Tiukkaa vääntöä ja hyvää taistelua nähtiin molemmin puolin, ottelu kääntyi kuitenkin niukasti Laihian Lujalle. Ottelutappio harmitti, mutta vaihtui iloksi kun huomattiin että Arsi voitti lohkon paremman eräsuhteen ansiosta.

5.pooliturnaukset pelataan 17.2. ja niissä Arsi pelaa B-poolissa, eli sijoista 5 – 8. Tämän jälkeen pelataan välierät 24.3. ja finaalit 7.-8.4. Finaaliturnaukseen pääsee välieristä 12 joukkuetta, johon Arsilla on mahdollisuus varmistaa pääsy sijoittumalla seuraavassa turnauksessa kahden parhaan joukkoon. Hyvät edellytykset finaaliin on muiltakin sijoilta, mutta niiden kautta jatkopeleihin on luvassa kovemmat vastustajat.

 

20180127_img-20180128-wa0003-1

kuvassa Tomi ja Eemeli paritorjunnassa muut valmiina puolustusasennossa.

 

 

 17.12. Vantaa D-pooli

 

Arsi C-pojat pelasivat 3. pooliturnauksen 17.12. 1-sarjan D2-poolissa Vantaalla. Turnauksen muut joukkueet olivat VanLe Vantaalta, KaJe Hämeenlinnasta ja Jankko Loimaalta.

Ensimmäisessä pelissä Arsi kohtasi C-poolista edellisellä kierroksella pudonneen Jankkon. Arsin pojat olivat heti alusta asti terävänä ja peli kulki hyvin puolustuksessa sekä hyökkäyksessä. Erityisesti syöttöpeli toimi laajalla rintamalla tuloksena 11 ässäsyöttöä pelin molemmissa erissä. Ässä on syöttö, mitä vastustaja ei saa nostettua pelattavaksi. Hyvä peli palkittiin selkeällä 2 – 0 voitolla pistein 25 – 13 ja 25 – 15.

Tästä oli hyvä jatkaa seuraavaan peliin KaJea vastaan. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja nyt joukkueella oli sellainen henki, ettei tätä joukkuetta pysäytä mikään. Arsi hallitsi tätäkin peliä näytöstyyliin voittaen 0 – 2 (14 – 25, 12 – 25). Syöttö toimi vieläkin loistavasti, Arsi pojat tekivät yhteensä 15 ässäsyöttöä ja vain 5 syöttövirhettä.

Turnauksen toiseksi viimeisessä pelissä KaJe – Jankko oli panoksena putoaminen E-pooliin. Tiukan väännön jälkeen Jankko voitti ja KaJe hakee vauhtia E-poolista.

Viimeisessä pelissä olivat vastakkain hyvin toisensa tuntevat VanLe1 ja Arsi. VanLe olisi tarvinnut C-pooliin nousuun 2 – 0 voiton, kun Arsille riitti yhden erän voittaminen aiempien pelien paremman menestyksen johdosta. Ensimmäisessä erässä VanLe pääsi karkumatkalle, mutta Arsi taisteli hienosti rinnalle. VanLe käänsi kuitenkin ensimmäisen erän itselleen. Tämän seurauksena seuraavan erän voittaja nousisi ylempään pooliin ja hävinnyt jatkaisi D-poolissa. Erän tärkeys näkyi pelaajissa sekä yleisössä, yritystä sekä kannustusta riitti! Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden taistellessa. Erä kääntyi Arsin voitoksi ja nousu C-pooliin varmistui. Kolmannessa erässä taisteltiin pelin voitosta sekä kunniasta, VanLe väänsi siitä selkeän voiton.

4.pooliturnaukset pelataan 27. tai 28.1.2018. Näillä näkymin Arsin pojat matkaavat Oulunsaloon ja kohtaavat Oulunsalon Vasaman, Laihian Lujan sekä Rantaperkiön Iskun.

-Simo-

 

 

26.11. Hamina D-pooli

 

Vastustajamme turnauksessa: Vantaan lentopallo (VanLe), Oriveden Ponnistus (OrPo) ja Lempäälän Jyry (Vesanen).

 

Ensimmäisestä pelistä VanLea vastaan oli riparikiireiden vuoksi poissa Veeti. Ryhmitys Antti passari, Tomi ja Taavi yleispelaajat, Atte ja Arsi keskitorjujat sekä Kasperi hakkurina. Peliin lähdettiin kuitenkin voitontahtoisina emmehän olleet tällä porukalla koskaan heille hävinneet. Ensimmäisessä erässä peli kulkikin kuin unelma, nostot osuivat ”kuppiin” passit paikalleen ja iskulyönnit napsahtivat vastustajan lattiaan.

Toiseen erään lähdettiin jatkamaan siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Toisin kuitenkin kävi VanLe kaivoi jostain taistelukirveen ja hallitsi erää vieden sen selvästi.

Oli kolmannen ja ratkaisevan erän vuoro. VanLe pääsi heti alussa muutaman pisteen johtoasemaan eikä siitä luopunut meidän hyvästä yrityksestä huolimatta. Erä ja ottelu Vantaalaisille 2-1 (25-14, 15-25, 11-15).

 

Toisessa pelissä vastassa OrPo. Jatkoimme muuten samalla ryhmityksellä mutta hakkuriksi tuli Heikki. Peli sujui hienosti ja ensimmäisen erän voitto selkeästi meille.

Toiseen erään hakkuriksi Veeti muuten jatkoimme samalla. Eemeli kävi muutaman kerran syöttövaihdossa ja saikin onnistuneilla syötöillä aiheuitettua vastustajan nostolle painetta. Toisestakin erästä selkeähkö voitto Arsilaisille.

Pelissä kaikki onnistuivat laajalla rintamalla ja siis selkeä voitto 2-0 (25-11, 25-19).

 

Kolmas peli muodostuikin C-poolin nousun kannalta ratkaisevaksi, vaikka meille se taisi selvitä vasta kun peli oli jo melkein pelattu. Pelit olivat turnauksessa menneet mukavasti ristiin ja voitolla viimeisessä pelissä Jyryä vastaan olisimme voittaneet koko turnauksen ja nousu olisi näin käynyt toteen. No tätä emme ennen pelin alkua osanneet ajatella ja liekö sillä olisi ollut lopputulokseen mitään vaikutusta ?

Ensimmäisen erän pelasimme kuitenkin Jyryä vastaan hyvin ja voitimme ilman suurempia vaikeuksia. Pelipaikojen ollessa samat kuin edellisessäkin pelissä.

Toinen erä oli tasaista ja jo hieman väsyneiden joukkueiden tahkoamista. Erän voitto Jyrylle.

Kolmannessa erässä oli siis paljon pelissä ”tietämättämme”. Jyry hallitsi hienokseltaan. Meillä ehkä väsymys painoi enemmän ja virheitä tuli vastustajaa enemmän. Jyrylle erässä voitto ja pooli nousu 2-1 (25-20, 23-25, 11-15).

 

Turnauksessa oli paljon hyvää. Osittain uusissa pelipaikoissaan pojat onnistuivat mielestäni hyvin, joskin kehitettäväähän aina riittää. Kolmen viikon päästä sitten uusi otatus Vantaalla.

 

-Tero-

 

 

C-pooli Jyväskylä 4.11

 

Arsin C-pojat pääsivät tasoturnauksen jälkeen C-pooliin, ensimmäinen pooliturnaus järjestettiin Jyväskylässä 4.11.

Poolin muut joukkueet olivat JyLe (Jyväskylä), Roima (Himanka) ja YlöR (Ylöjärvi).  Arsin kaikki 9 poikaa olivat mukana reissussa.
Ensin vastassa oli Roima, jolta löytyi useita vahvoja hyökkääjiä. Arsi aloitti pelin hyvin, mutta pelisuoritukset ailahtelivat paljon. Erässä tuli useita mustia hetkiä, mutta niistä vielä toivuttiin ja nähtiin hieno nousu Veetin syöttäessä 7 kertaa peräkkäin. Valitettavasti vastustaja pystyi samaan ja kuittasi ensimmäin erän 19-25.
Toisessa erässä Arsin peli oli hukassa, liekö syynä pelaajien hieman oudommat pelipaikat? Helppojakin palloja tippui lattiaan pelaajien viereen vastustajan tehdessä pitkiä pisteputkia ja erä Roimalle 13-25.
Toisessa pelissä vastaan asettui YlöR. Peliin lähdettiin aiemmilta kausilta tutummilla pelipaikoilla ja suoritusvarmuus paranikin merkittävästi. Ensimmäinen erä meni Ylöjärvelle 25-22, mutta kaksi seuraavaa Arsille 16-25 ja 13-15. Syöttöruudussa onnistuivat Veeti 4:llä, Eemeli 3:lla ja Tomi 2:lla ässä syötöllä. Toisessa erässä Aten keskihyökkäykset olivat tehokkaita ja kauniita katsella.
Viimeisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue JyLe, joka oli voittanut aiemmat ottelunsa. JyLe voitti myös Arsin pistein 25-17 ja 25-22. Arsin hyökkäyspeli jäi yksipuoliseksi keskihyökkäysten vähyyden takia. Syöttöruutuun jäi parannettavaa, kun toisen erän ratkaisuhetkillä tuli useita virheitä ja näin ilmaisia pisteitä vastustajalle. Toisen erän torjuntapisteet pitivät Arsin mukana taistelussa ja nostivat joukkueen tunnelmaa.
Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Yhdessä pelaamalla tiukkoihin taistoihin tulee tarvittavaa varmuutta ja ratkaisuihin monipuolisuutta.

-Simo-

 

 

7.10 Tasonmittausturnaus
Arsin C-pojat SM-sarjaan
Arsin C-poikien lentopallokausi alkoi lauantaina 7.10 varsin positiivissa merkeissä. Kauden ensimmäinen turnaus oli tasonmittausturnaus Helsingin Puistolassa. Neljän joukkueen turnauksessa kohdattiin BV Järvenpäästä, Vanle 2 ja PuMa 1 Helsingistä. Kotiintuomisina tuli kolme komeaa voittoa. Ensin kaatui BV 2-0 (25-14, 25-17), toisessa pelissä VanLe 2-0 (25-11, 25-9 ) ja viimeisessä pelissä PuMa 2-0 (25-18, 25-19 ).
Pojat pelasivat hienosti ja ansaitsivat välillä komeillakin suorituksillaan turnauksen voiton. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti kolmen viikon päässä olevaan seuraavaan turnaukseen joka onkin sitten SM-sarjaa.

 

 

ARSIN POJAT ALUEIDEN SM-PRONSSILLE

Lentopallossa Suomi on jaettu 5 alueeseen, joilla on oma valmennusorganisaatio. Vuosittain järjestetään alueiden välinen SM-turnaus. Tämän vuoden C-nuorten alueiden SM-turnaus käytiin Joensuussa 15.- 17.09. Jokaiselta alueelta oli mukana 1- ja 2-joukkueet, eli yhteensä 10 joukkuetta. Tämän vuotisen turnauksen voitti Lounas 1, toinen oli Itä 1 ja hienosti kolmantena Etelä 1.

Haminan Arsin pojat Atte Wilen, Tomi Kuusela ja Taavi Suutari saivat kunnian edustaa Etelän 1-joukkuetta. Heille annettiin runsaasti pelivastuuta ja pojat olivat luottamuksen arvoisia. Atte ja Tomi pelasivat pääosin keskitorjujan roolissa, Taavi taas ensin hakkurina ja lopun yleispelaajana.

Alkusarjan pelit olivat tiukkoja taisteluita ja Etelä ottikin melkein kaikilta vastustajilta erän, mutta alkusarjasta ei tullut yhtään voittoa. Alkusarjan jälkeen alkoivat ratkaisevat pudotuspelit, joihin Etelä 1 sai peliin lisää varmuutta ja taisteluilmettä. Pojat voittivat ensimmäisessä pudotuspelissä Pohjoinen 1:n halliten peliä koko ajan. Toisessa pelissä Lounas 1 oli hivenen liian vahva ja finaali jäi Etelä 1:lle haaveeksi. Pronssiottelussa vastaan asettui Länsi 1. Länsi 1 ei enää pärjännyt Etelä 1 kyydissä, vaan pronssit matkasivat Etelään.

Etelä 1 joukkue kehittyi turnauksen aikana, yhteispeli ja luottamus omaan tekemiseen vahvistui koko ajan. Pojat uskalsivat tehdä kovia ratkaisuita tiukoissakin paikoissa. Tällaiset peliesitykset lupaavat hyvää Arsille C-poikien SM-sarjan peleihin.

Etelän joukkueisiin oli Aten, Tomin ja Taavin lisäksi valittu Veeti Laitinen ja Antti Harju. He eivät olleet turnauksessa, mutta seurajoukkueessa kyllä. Muut Arsin C-poikien pelaajat ovat Arsi Penttilä, Eemeli Ohvo,  Heikki Tirkkonen ja Kasperi Lehtoranta. C-poikien kausi alkaa 7.10.

-Simo Suutari-

                                                         cof

Kuvassa arsin poikia : numero 12 Atte Wilen, 8 Tomi Kuusela ja 7 Taavi Suutari.