Esittely

Haminan Arsi ry on vuonna 1962 perustettu lentopalloilun erikoisseura. Alunperin seuran nimi oli Palloiluseura Arsi ry. Nimi muutettiin vuosituhannen vaihteessa.

Arsin toiminnan painopiste on nuorisotoiminnassa aikuisia unohtamatta. Päämääränämme on paitsi jatkaa seudun lentopalloilun pitkiä perinteitä myös tarjota lapsille ja aikuisille mahdollisuuden harrastaa lentopalloa ikään, taitotasoon tai varallisuuteen katsomatta.

Tarjoamme harrastus- ja valmennusryhmät kaikille juniori-ikäluokille 6-9-vuotiaiden lentopallokoulusta A-junioreihin. Joukkueilla on mahdollisuus osallistua halunsa mukaan sarjatoimintaan sekä Power Cup –turnauksiin.

Tavoitteellisten urheilijoidemme urakehitystä tuemme osallistumalla aktiivisesti lukion ja ammattiopiston urheilijakoulutuksen toimintaan. Nuoria koulutetaan myös tuomari-, järjestötoiminta- ja valmennustehtäviin. Seuran johtokunnassa junioreilla on oma edustaja.

Arsin valmentajat tukevat vanhempia lasten ja nuorten kasvatustyössä. On tärkeää, että valmentaja tuntee vanhemmat ja päinvastoin. Vanhempainilloilla ja muilla yhteisillä tilaisuuksilla on iso merkitys tässä työssä. Vanhemmat ovat tervetulleita seuramaan harjoituksia ja heitä kannustetaan seuramaan lasten pelejä.

Arsin toiminta pyritään rahoittamaan talkootyöllä ja yritysten tuella, jotta yksittäisille juniorille ei koidu kohtuuttomia maksuja. Lentopalloharjoituksissa käymisen edellytyksenä ei ole pakollisia maksuja. Aikuiset rahoittavat oman toimintansa samalla nuorisotyötä tukien.

Arsissa jokaista lasta, nuorta ja aikuista kohdellaan tasavertaisesti. Toiminta on avointa ja noudatamme yhdistystoiminnan lakipykäliä sekä Nuori Suomi- ja Sinettiseuraperiaatteita. Niin seuran aikuisilta kuin junioreilta odotetaan käyttäytymistä, joka on eduksi seuralle ja sitä tukeville yrityksille.

Haminan Arsi ry on Suomen Lentopalloliitto ry:n ja Kymenlaakson Liikunta ry:n jäsen. Arsi sai Sinettiseuran arvonimen vuonna 2002, maakunnallisen Hyvä Seura -palkinnon vuonna 2003 ja Pro Nuori Suomi -palkinnon vuonna 2004.